Uslovi korišćenja i kupovine

1. OPŠTA PRAVILA POSLOVANJA

Porudžbina se smatra važećom ukoliko su svi traženi podaci verodostojni i ispravno unešeni u postupku poručivanja i kada kupac prihvati ukupnu cenu i navedene uslove kupovine. Samim naručivanjem smatra se da je kupac upoznat sa procesom naručivanja putem sajta ili putem drugih servisa kojima stojimo na raspolaganju (pozivom,sms-om, viber/whatsapp, email-om...)  i prihvata uslove kupovine i podatke definisane na sledećim stranicama - Podaci o trgovcu Ugovor o kupoprodaji na daljinu, Isporuka i plaćanje

2. CENE

AgroMOTO garantuje da će cena proizvoda koja je važila u trenutku zaključivanja porudžbine ostati nepromenjena do trenutka preuzimanja pošiljke. Naglašavamo da troškovi dostave nisu ukalkulisani u cenu proizvoda, odnosno da se troškovi naknadno naplaćuju.

 

3. PDV

 

AgroMOTO je u PDV sistemu, cene su maloprodajne. Plaćanje je trenutno isključivo u Dinarskoj valuti Republike Srbije. Moguć je izbor prikaza cena u nekoj od stranih valuta, međutim ta opcija je isključivo radi informativnog karaktera. U cene, istaknute na web lokaciji www.agromoto.rs je uračunat PDV.

4. IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU LIČNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠĆENJU

U AgroMOTO obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika i njihovih ličnih podataka. Prikupljamo samo one podatke koji su neophodni za kvalitetno pružanje usluga, te ih koristimo isključivo u svrhu realizacije primljenih porudžbina za naše proizvode. Obavezujemo se da primljene lične podatke nećemo davati na korišćenje trećim osobama, te da ih bez pristanka korisnika nećemo upotrebljavati za slanje reklamnih poruka ni u bilo kakvim marketinškim akcijama. Redovno dajemo korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni sa lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenim osobama kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u AgroMOTO, kao i poslovni partneri, odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Korišćenjem naših Web stranica pristajete na prikupljanje ličnih podataka i njihovo korišćenje u navedene svrhe. Ukoliko ne želite da uzimamo Vaše lične podatke ili se ne slažete s nekim delom ove izjave, molimo Vas da ne koristite naše Web stranice.

AgroMOTO savetuje roditelje i korisnike da poduče decu o sigurnom i odgovornom postupanju sa ličnim podacima na internetu. AgroMOTO ne želi i nema nameru da prikuplja lične podatke maloletnih lica. Ukoliko ste maloletni, neophodno je da dobijete dozvolu svojih roditelja ili staratelja pre nego što nam date informacije o sebi. Maloletni korisnici koji nemaju ovakvo odobrenje nije dozvoljeno da nam daju lične informacije.

Detaljnije informacije možete videti na - Politika privatnosti i Politika o korišćenju kolačića

5. AUTORSKA PRAVA

Svi sadržaji na ovim stranicama (tekstovi, fotografije, grafička i idejna rešenja, dizajn) isključivo su vlasništvo AgroMOTO. Niti jedan deo sa ove stranice ne sme se upotrebljavati niti reprodukovati bez pismenog dopuštenja. Korišćenje naziva brendova i žigova služi isključivo radi naznačenja namene robe, rezervnih delova i pribora, shodno Zakonu o žigovima član 41 stav 3.

6. ISPORUKA ROBE

6.1. Opis načina isporuke robe - Po završetku pravljenja porudžbine kupac automatski dobija mail sa svim podacima o porudžbini, što je potvrda da je porudžbina uspešno obavljena. Ukoliko kupac nije naveo email adresu prilikom procesa poručivanja, ovo obaveštenje neće biti moguće ali će se porudžbina nesmetano obraditi. Ako je prihvaćena, artikli se pakuju i predaju kurirskoj službi i isporučuju se sledeći dan. Ako je porudžbina napravljena subotom i nedeljom - biće poslata u ponedeljak/utorak. Ako porudžbina nije prihvaćena ili neki od artikala slučajno nije na stanju - naš komercijalista poziva kupca telefonom zbog dogovora o izmeni porudžbine, odnosno odabiru nekog drugo/sličnog artikla ili kako već kupcu bude najviše odgovaralo.

6.2. Rokovi dostave Nakon slanja porudžbine u AgroMOTO, za isporuku robe potrebno je od 1 do 5 radnih dana, u zavisnosti od ažurnosti kurirske službe. Kurirske službe kojom se vrše isporuke su AKS i Post Express. Za isporuku paketa na teritoriji Kosova I Metohije koristi se kurirska služba Pošte Srbije - Post Express. Trgovac je u dužnosti da paket isporuči najkasnije 30 dana od dana naručivanja.

 

7. SAOBRAZNOST ROBE, GARANCIJA NA ROBU I REKLAMACIJE

Insistiramo na detaljno upoznavanje uslova saobraznosti i reklamacije koje možete pogledati na sledećoj strani: Saobraznost i reklamacije

8. ODUSTAJANJE OD KUPOVINE OBAVLJENU DALJINSKIM PUTEM

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana, računajući od dana kada je dospeo u državinu proizvoda.

Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Obrazac o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je dostavljena trgovcu, bio u fizičkoj formi koji se šalje sa robom ili elektronskom obliku na sajtu. U slučaju odustajanja od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Novac se kupcu vraća po prijemu robe, nakon što se utvrdi da je roba neoštećena i ispravna. Potrošač je dužan da robu vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao izjavu o odustajanju, roba se više ne moze vratiti. Prilikom povraćaja robu je obavezno vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju, u originalnom i neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i račun. Po prijemu robe, utvrdiće se da li je ista ispravna i neoštećena. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje robe koji su rezultat neadekvatnog rukovanja, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njena priroda, karakteristike i funkcionalnost. Povrat sredstava se vrši isključivo elektronskim putem, na račun potrošača.

Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje robe krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak. Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku od strane portošača, a nakon prijema robe u ispravnom stanju. - Obrazac za raskid prodajnog ugovora na daljinu

9. POVRAĆAJ SREDSTAVA

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica,gotovinom, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, AgroMOTO uplatiće i povraćaj sredstava na račun korisnika kartice/TR kupca/postanskom uputnicom.

10. IZJAVA ODRICANJA OD ODGOVORNOSTI

AgroMOTO maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, specifikacijama, adekvatnim fotografijama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti tačne.

11. OSTALO

AgroMOTO zadržava pravo promene uslova kupovine. Izmenjeni uslovi kupovine stupaju na snagu odmah nakon izmene i primenjivaće se na sve buduće narudžbine.