Obrazac za raskid prodajnog ugovora na daljinu

Podaci trgovca: AGROMOTO PR ALEKSANDAR JOVIČIN, PIB:112846383, Matični broj: 66393194 Email: info@agromoto.rs, Telefon: 061/25-25-444

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana, računajući od dana kada je dospeo u državinu proizvoda.

Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Obrazac o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je dostavljena trgovcu, bio u fizičkoj formi koji se šalje sa robom ili elektronskom obliku na sajtu. U slučaju odustajanja od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Novac se kupcu vraća po prijemu robe, nakon što se utvrdi da je roba neoštećena i ispravna. Potrošač je dužan da robu vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao izjavu o odustajanju, roba se više ne moze vratiti. Prilikom povraćaja robu je obavezno vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju, u originalnom i neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i račun. Po prijemu robe, utvrdiće se da li je ista ispravna i neoštećena. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje robe koji su rezultat neadekvatnog rukovanja, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njena priroda, karakteristike i funkcionalnost. Povrat sredstava se vrši isključivo elektronskim putem, na račun potrošača.

Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje robe krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak. Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku od strane portošača, a nakon prijema robe u ispravnom stanju.

Podaci koje dostavite u ovom obrascu služe isključivo za evidentiranje izmena u prometu i neće se skladištiti niti koristiti u druge svrhe niti proslediti trećem licu. Ukoliko dolazi do raskida ugovora obavljenog na daljinu, kupljena roba se vraća bez otkupne vrednosti (otkupnine) i o trošku kupca, slanjem robe putem pošte ili bilo koje kurirske službe na adresu:

AgroMOTO
Jovana Jovanovića Zmaja 161, Kikinda 23300
061/25-25-444

Stavke sa zvezdicom * su obavezne


Informacije za povrat novca