U periodu od 19.08.2024 do 8.09.2024 smo na godišnjem odmoru. U tom periodu se neće vršiti slanje paketa i porudžbine neće biti moguće. Hvala na razumevanju.
 

Karike (par) fi 41x1,5 mm Craftop

190 din.
67496
+

2 komada karika u tvrdom i sigurnom plastičnom pakovanju. Prečnik karika je 41mm, debljina 1,5mm.

Karike ili klipni prstenovi su kritični deo motora koji imaju važnu ulogu u pravilnom radu i performansama motora. Napravljene su od legure hroma i dizajnirane su da omoguće dug radni vek motora i optimalne performanse. Međutim, da bi karike ispunile svoju funkciju, moraju da zadovolje tri osnovna zahteva: dobro zaptivanje komore za sagorevanje, prenos toplote sa klipa na zid cilindra i regulisanje potrošnje ulja. Ako su karike istrošene ili nezadovoljavaju ove zahteve, to može dovesti do smanjenja kompresije i performansi motora, povećane potrošnje ulja i previše dima iz auspuha. Osim toga, ako se karike previše habaju i dođe do pucanja, to može rezultirati ozbiljnim oštećenjem klipa i cilindra. Ovo može dovesti do potrebe za skupim popravkama i smanjenja radnog veka motora. Zbog toga je važno da se karike redovno menjaju i održavaju u dobrom stanju, kako bi se sprečile neželjene posledice i omogućio optimalan rad motora. U suprotnom, to može dovesti do nepotrebnih troškova i neprijatnosti u budućnosti.

Kategorija proizvoda:
  • Motorna grupa
Materijal:
Hrom
Proizvođač:
Craftop, Kina

Ugrađuje se u testere

ALPINA motorne testere:
  • Alpina 42
McCULLOCH motorne testere:
  • McCulloch 484
 
Ukoliko imate bilo kakvih nejasnoća i pitanja, želite da nam pošaljete fotografije uzoraka delova, pišite nam putem VIBER-a ili WhatsAPP-a na broj
061/25-25-444
 
ili putem Facebook Messenger-a: @agromotoshop