Malossi, Italija

Malossi, Italija

Malossi - kvalitet i performanse bez kompromisa

Kompanija Malossi S.p.A. osnovana je 1930. od Armanda Malosija, rođenog u Granarolo del Emilija 5. aprila 1905. iz porodice sa farme i poslednjeg od devet sinova.
Armando je od početka pokazao veliko interesovanje za mehaničare i motore i da bi unapredio svoje znanje počeo je novi posao prvo u mašinskoj kompaniji u Bolonji, a potom u Milanu. U Milanu radi za kompaniju Caproni, kompaniju u avangardi u aeronautičkom sektoru. Kada se vratio u Bolonju, našao je posao u kompaniji F.lli Maserati, proizvođaču trkačkih automobila. Njegov snažan karakter i preduzimljivost pomažu mu da započne novu delatnost kao popravku motocikala i bicikala i proizvođača bicikala.
1946. godine u kompaniju dolazi prvi sin Ugo Malosi, koji postaje generalni direktor 1957. godine. Ugo Malosi je koji menja lice kompanije. Od popravke do proizvodnje specijalnih delova za motocikle. Ugo Malosi je 1958. godine osnovao kompaniju Malossi i pokrenuo prvu liniju za proizvodnju. Danas Malossi ima 76 linija proizvoda.
1969. drugi sin Sandro Malosi je došao u kompaniju kao marketing menadžer i kontrolisao sve trke. Godine 1986. Andrea i Alesandra Malosi, sinovi Uga i nećaci osnivača, pridružuju se odboru kao tehnički direktor i Alesandra komercijalni direktor.
Ikona Potvrdila je zajednica

Malossi liderstvo u proizvodnji trkačkih specijalnih delova za skutere i motocikle zasniva se na nekoliko razloga: iskustvu rođenom iz 70 godina neprekidne aktivnosti, snažnoj strasti za motociklima koju dele tri generacije ove porodice bez prestanka i samo jedno apsolutno mora: kvalitet i tehnologija pre svega!

Izreka ove kompanije može se sažeti u nekoliko reči: uvek napredujte!

Malosijeva sila je bila u mogućnosti da organizuje kompletan proizvodni ciklus u kompaniji, od istraživanja i dizajna do konstrukcije kalupa i proizvodnje robota, završavajući testovima u odeljenju za ispitivanje i u hemijskim i metrološkim laboratorijama.

Filozofija kompanije zasnovana je na kvalitetu proizvoda koji je osnovni cilj Malossi, do kojeg se može doći samo zahvaljujući kako velikim tehničarima i profesionalizmu radnika tako i avangardnim tehnologijama, mašinama najnovije generacije, veoma teškim testovima i na proizvod u potpunosti napravljen u Italiji; ne poslednje, takođe na klimu spokojne i aktivne saradnje između osoblja, dobavljača i kupaca u celini